Hvem er jeg ?

Lidt om mig….

Jeg har lige siden jeg var 5 år gammel været aktiv i musikkens verden. Jeg startede med at spille blokfløjte, og senere kom så klaver og slagtøj til. Min far var frikirkeorganist og aktiv walhornspiller i sin fritid, og min mor spillede tværfløjte, ligeledes i fritiden. Min lillebroder og jeg kom så i gang med hhv. slagtøj og klarinet udover klaveret.

Vi spillede alle i harmoniorkestret i Aarslev Musikskole på Midtfyn og vi havde en fantastisk tid i orkestret op igennem 80’erne

Jeg udvidede mit slagtøjsspil til også at spille marimba, xylofon og vibrafon. Det var en sand fornøjelse og her lavede jeg i mine teenageår koncerter sammen med min far, som så styrede tangenterne på klaveret imens jeg styrede dem på marimbaen.

Efter et år på efterskole, hvor jeg for alvor stiftede bekendskab med den rytmiske del af klaveret, hvor jeg tidligere havde modtaget undervisning i klassisk klaverspil, åbnede der sig en ny verden. I gennem gymnasietiden, var jeg del af en duo, med klaver og sang, jeg var korist i gymnasiekoret og slutteligt trommesager i ”Tornband” som var gymnasiets bigband. Det var mega fedt.

Jeg valgte at tage en uddannelse som musikterapeut, for at kombinere min interesse for musikken og psykologien, og samtidig det som jeg følte jeg skulle med mit liv, at hjælpe andre mennesker med min musik. 

Derfor har jeg haft mange kasketter på i mit musikliv. Jeg har været pianist i 3 forskellige gospelkor, hhv. Aalborg Gospelkor i 90erne, Sæby Gospelkor i 00’erne, og i to peroder i Sing4Joy i 10’erne.

Jeg har været ansat som organist i folkekirken, og musiklærer i folkeskolen. Alle steder har det været en fornøjelse at kunne give musikken op musikalske oplevelser videre til dem jeg har arbejdet med og spillet for.

Tilbage i efteråret 1988 havde jeg fornøjelsen af at været til koncert i det dengang ”Aalborghallen”, hvor den verdensberømte jazzpianist Oscar Petersson med sin trio kom og spillede. Det blev et klart vendepunkt for mig i min musikalske tilgang til hvordan jeg spillede på klaveret. Jeg var betaget af hans måde at sammensætte akkorder og arrangementer på, og da jeg så noden til ”Hymn to Freedom”, så stod det klart at den skulle jeg ”igennem”. Det blev og er stadig en af de største musikalske oplevelser som jeg har haft, og som har sat et meget tydeligt musikalsk spor i mig.

Derfor var det ikke svært for mig at sige ja til at åbne døren til jazzens verden op igennem 00’erne, hvor jazzen for alvor begyndte at tage fat i mig,. Efter jeg mødte  Sten, Karsten, Jesper og Niels blev det min musikalske base igennem mange år da vi dannede jazzbandet ”JaDa”. Vi havde for øje, udover at spille jazzstandards, at lave jazzificeringer af svenske folkesange i nænsomme versioner således at alt ære og respekt for komponisten ikke ville blive mudret ind i alverdens fusionsjazz hvor man ikke kunne finde hoved og hale i noget som helst. 

Derfor havde vi altid tanken i vores improvisationer, ”Lidt men godt” og ”enkelt, simpelt og ærligt” for øje når vi spillede

Bl.a på baggrund af min tid i ”JaDa”, vil man kunne ane en snert af jazzificeringer i både akkorder og arrangementer på fællessange mm. når jeg spiller. 

Det håber jeg selvfølgelig at I vil tage godt imod, for det er sådan jeg er….. 

Jeg glæder mig til at spiller for jer og vise jer en del af mit musikalske univers.